1. Mik is pontosan azok az ESD ruhák és kik használják?

Az antisztatikus ruházat célja, hogy elvezesse az elektromos töltéseket. Első pillantásra egy laikus nem biztos, hogy észreveszi, hogy speciális ruhadarabról van szó, pedig ezek azok, különleges szálakkal készülnek, elsősorban szénszálakkal, amelyek képesek megfelelő vezetni az elektromos töltéseket.

Kik viselik ezeket a ruhákat? Az ESD ruhák az elektronikai iparban vannak jelen, az ilyen termékeket gyártó, szerelő, javító vagy beépítő dolgozók munkaruhája ez. Az egyszerűbb modelleket, ahol az emberi test és a mandzsetta vagy gallér között levő kapcsolatnak köszönhetően történik a földelés, általában a nem különösebben veszélyes munkát végzők számára készítik.

Akik különösen veszélyes munkát végeznek, azok ruházata általában tartalmaz beépített csuklópántot. A földelési pont vagy pontok képesek folyamatosan monitorozni a dolgozót és a ruha földelését egyaránt. A beépített csuklópántnak köszönhetően a dolgozó kezei szabadon lehetnek, így hatékonyabban tud dolgozni.

munkaruházatot a cégeknek kell biztosítani a munkavállalói számára.

2. Mennyi ideig használható egy ESD ruha?

Az ESD ruházatok mosási ciklusokra vannak tervezve. Egy gyengébb minőségű ESD ruha akár már huszonöt mosás után is elkezdhet veszíteni a vezetőképességéből. A kötött ruhák jellemzően negyven mosásig bírják tartani ezt a képességüket. Egyes jó minőségű, szőtt darabok akár több mint száz mosást is képesek kibírni, és még afölött sem biztos, hogy azonnal tönkremennek.

Az ESD képességet a ruha monitorozásával lehet a legjobban megfigyelni, és cserélni, amikor szükséges.

Az ESD ruhákat is bátran lehet emblémáztatni

3. Lehet-e logóztatni az ESD ruhákra?

Mivel az ESD ruhák munkaruhák, így a vállalatnak kell biztosítani a dolgozók számára. Így gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon rá lehet-e tetetni ezekre a termékekre? Jó hírünk van ezzel kapcsolatban! Az antisztatikus ruházatot is lehet logóztatni ugyanúgy, mint más termékeket. Fontos azonban, hogy a hímzéshez használt fonál bírjon ESD tulajdonsággal, így biztosítva a lehető legjobb vezetési képességeket.

Az ESD ruhák pont olyan széles termékpalettával rendelkeznek, mint a hagyományos ruhák, kaphatók pólók, köpenyek, zakók, mellények, nadrágok, ingek, kardigánok, overallok, de még télikabátok is. Csak a képzeletünk szabhat határt, hogy hova tetetjük a cég emblémáját.