Nehezebb lett volna ennél furcsább szóösszetételt kitalálni azokra a munkaruhákra, amelyek egyik fő funkciója az, hogy a viselőjük minél messzebbről, és minél könnyebben észrevehető legyen, jól látszódjon. Ám ennél sokkal nehezebb volt ezt a kíméletlenül hosszú címet összehozni. Mutatjuk nektek a Top 5 indokot, (amiből kettő vicces) amiért elengedhetetlen, hogy jól láthatósági (fényvisszaverő, fluoreszkáló) legyen a munkaruha.

Életmentő lehet

A fényvisszaverő munkaruházat életmentő lehet. Amerikában nemrég elvégeztek egy kísérletet (szigorúan ellenőrzött körülmények között), amiben azt tapasztalták, hogy 67%-kal kevesebb baleset történik akkor, ha a munkatársad fényvisszaverő munkaruházatot visel, mint ha nem. (Kifejezetten fontos tudnod, hogy a kísérletet nappal végezték el, természetes fényben. Éjszaka 100% lenne a végeredmény)

Rangot ad

Ugyanebben a kísérletben azt is bebizonyították, hogy azok a munkatársak, akik ilyen mellényben, vagy kabátban irányították a forgalmat, azokra az autósok sokkal jobban (egész pontosan 80%-uk) figyeltek, és tették amit kér, mint akkor, amikor nem viseltek ilyen ruhát. Az ilyen munkaruha rangot, elismerést ad, és akik látják úgy vélik, aki viseli, magas beosztású.

Csapd be az agyadat

Az emberi szemnek fura, minden, ami visszaveri fényt, hiszen a Földön, csak a nem természetes tárgyak verik ennyire vissza a fényt. Mivel természetellenes, becsapja az agyat, ami így azonnal ismeretlenként fogja fel, és biztos, hogy jeleket küld hogy cselekedj. Legalábbis arra sarkall, hogy figyelj.

Vidd haza

Ha  minden nap hazaviszed, és visszahozod a jól láthatósági mellényedet vagy kabátodat (mondjuk azt haladóknak ajánljuk csak), akkor nem kell 350 forintért venned egyet a kocsidba. Mindig lesz nálad egy.

Jó vicc

Ha van otthon egy komoly jól láthatósági mellényed, akkor szabadidődben kiállhatsz az út szélére forgalmat irányítani, vagy akár (tényleg haladóknak) beállhatsz egy reptérre is forgalmat irányítani: mindenki azt fogja gondolni, hogy ott dolgozol.

Ha szeretnél jól látható munkaruhát, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot