Sajnos nem mindig a legátgondoltabban válogatja meg a főnökség a formaruhát a dolgozók számára, pedig néhány kellemetlen szituációt könnyedén el lehet kerülni. Lássunk négy kellemetlenséget, amire érdemes odafigyelni!

Fehér ruházat fizikai munkát végzőknek

A fehér szín nagyon kellemes látvány lehet mondjuk egy banki dolgozó vagy ügyfélszolgálatos számára, aki nem ugrál reggeltől estig, hanem egy irodában dolgozik. Ám igen kellemetlen, ha egy fehér pólót vagy nadrágot rákényszerítünk egy fizikai munkát végző személyre. A fehér rendkívül könnyen és látványosan képes koszolódni, néhány órányi ugrálás, pakolás, emelés után pedig nagy valószínűséggel a legtöbb emberen izzadtságfoltok is megjelennek. Rendkívül negatív reklám egy piszkosnak tűnő, izzadtságfoltos munkatárs, ezért elsősorban a sötétebb vagy a színes ruházat javasolt azoknak, akik fizikai munkát végeznek, és kerüljük a hófehér színű ruhákat.

Gyenge minőség

Sokan spórolni próbálnak a minőségen, és minél kevesebből próbálják megúszni a céges ruházatot. Ennek eredményeképpen a dolgozók sokszor silány minőségű ruhákat kapnak, amiből a legkisebb folt is alig jön ki, vagy amit a legkímélőbb mosással is csak bolyhosra lehet mosni. Ezeket a ruhákat a munkavállalók mindennap hordják, ezért nem lehet rossz minőséget adni a számukra, különben megbosszulja magát, és rossz színben tünteti fel a vállalatot, és a munkatárs is rosszul fogja érezni magát a bőrében.

Némi odafigyeléssel a munkaruhák okozta kellemetlenségek elkerülhetőek

Túl kevés ruhát kap a dolgozó

Az is elő szokott fordulni, hogy kevés ruhát kap a dolgozó, és egyszerűen nem biztosítanak neki egy vagy két garnitúránál többet. Senki nem szeret mindennap vagy minden másnap ruhát mosni, mert kevés az egyenruha, és kötelező jelleggel azt kell viselni. Nyáron különösen kellemetlen, ha egy-két trikót vagy inget kap a dolgozó, hamar ki lehet melegedni. A főnökségnek fontos, hogy legyen gondja a megfelelő mennyiségű ruha biztosítására.

Rossz logók és feliratok

Nem mindenki foglalkozik azzal, hogy hová is kerülnek a márkajelzések, szlogenek egy ruhán, sokan csak legyintenek, hogy legyen valahol, aztán kész. Emiatt néha kifejezetten béna helyekre sikerül felvarratni az emblémát, ahol nem mutat jól, vagy ha nem a hely rossz, akkor a méret túl nagy vagy túl kicsi, és olvashatatlan a közönség számára. Néhányan túl akarják cicomázni a felirat betűtípusát, amitől gyakran olvashatatlanná válik a szöveg. A reklámozás egyik fontos formája a megfelelő embléma megálmodása, szlogen elhelyezése, mindenképpen kiemelt figyelmet kell a logó terveztetésére és annak elhelyezésére is fordítani.