Az egyik legjobb reklámfogás, ha az ember logózott, hímzéssel ellátott termékeket ad, amelyek segítségével könnyen növelheti a potenciális vevők, ügyfelek körét. Íme, néhány hatékony tipp, hogyan érdemes ezt jól megvalósítani!

Ajándékként termék vagy szolgáltatás mellé

Ki ne szeretne ajándékot kapni csak azért, mert a cég egy termékét vagy szolgáltatását vásárolta? Szinte biztos, hogy senki nem fog ellent mondani egy ajándék pólónak vagy törölközőnek. Ha az ügyfél vagy vevő drágább terméket vagy szolgáltatást vásárolt, érdemes lehet drágább ajándékot adni a számukra, végezzünk számításokat, hogy mi érné meg a legjobban.

X Ft vásárlása után járó garantált ajándék

Gyakran látunk olyan hirdetéseket, amelyekben egy bizonyos összeg elköltése után a vevő kap valamilyen garantált ajándékot. Webáruházaknál ez jellemzően ingyenes szállítást vagy termékmintát, esetleg bizonyos százalékot jelentő akcióról van szó, de minden gond nélkül fel lehet ajánlani egy emblémával ellátott árut is erre a célra. Így két legyet ütünk egy csapásra: a vevő érdekelt, hogy vásároljon, ráadásul reklámajándékot kap, ami szintén jó a vállalatnak.

A vevők, ügyfelek mindig hálás egy-egy ajándéktárgyért

Nyereményjáték

A nyereményjátékok is rendkívül hálás terület, ha emblémázott termékek terítéséről van szó. Mindenképpen érdemes kijelölni egy fődíjat, ami lehet a vállalat egy drágább szolgáltatása, terméke, e mellé pedig több logózott ruházati terméket lehet felajánlani kisebb tárgynyeremény gyanánt. Az, hogy a nyereményjátékot hogyan akarjuk kivitelezni, csak rajtunk múlik. Érdemes lehet a közösségi médiát segítségül hívni, az „Oszd meg a posztot és nyerj” típusú reklámmal pedig a szolgáltató kétszeresen is jól jár, hiszen a híre is terjed.

Pontgyűjtés

A pontgyűjtés is egy szuper megoldás a reklámtermékek ügyfelekhez való eljuttatására. X mennyiségű pontot az ügyfél beválthat tárgynyereményekre, amik szintén a céghez köthetőek. Így könnyen el tudjuk érni az ügyfél lojalitását, és a feliratozott tárgyak pedig erős reklámerővel is bírnak.

Kiállítások, rendezvények

Jó ötlet lehet különféle rendezvényekre, kiállításokra kivonulni. Itt aztán bármit csinálhatunk, adhatunk egy pólót egy regisztrációs lap kitöltéséért, kitalálhatunk különféle játékokat, ahol az érdeklődők kisebb-nagyobb ajándékokat nyerhetnek. A közvetlen kapcsolat a potenciális ügyfelekkel fontos, és az sem elhanyagolható, hogy bár ezek a kiállítások általában nagy méretűek, ha az érdeklődő egy klassz reklámajándékot kap, akkor azt a céget garantáltan nem fogja elfelejteni.