Tévedést azt hinni, hogy csak a nagy méretű reklám a jó reklám, mert csak azt látják meg az emberek. Igazán esztétikus, kisebb méretű reklámfelületekkel is nagy sikert lehet aratni, ráadásul a munkavállalók és az ajándékozottak is szívesebben viselnek olyan ruhaneműket, amelyekről nem ordít a márkának a logója, hanem esztétikusan van elhelyezve.

Hova érdemes hímeztetni, varratni, ami jól mutat, de mégsem kifejezetten nagy felület? A pólóknál általában a mellrészre vagy a hát középső részére kerülnek az emblémák, de bátran meg lehet szakítani a hagyományokat. Nyugodtan el lehet helyezni a feliratot a póló elülső részének az aljára, a nyakrészre is akár. Férfiaknál, rövid hajú hölgyeknél előnyös lehet a tarkótáji emblémázás is, bár ez kétségtelenül jobban mutat egy ing esetében.

Ingnél a gallér is varrható, ha nem túl feltűnő a felirat, akkor akár az ingujjon is jól mutathat, vagy akár az ing hátán, alul. Bátran vállaljunk be szokatlan helyeket, az könnyebben megragadja az emberek figyelmét.

Nem feltétlenül kell rátetetni minden termékre a cég emblémája mellé a cég nevét. Ha a vállalat egy ismert márka, amelynek logója a köztudatban forog, elég lehet csak azt rávarratni a termékekre. Konyhai törlők, törölközők, abroszok, vászon zsebkendők sarkaiba mehetnek a képek, motívumok. Ha a vállalat neve nem ismert, akkor bátran megoszthatjuk, az egyik sarokba mehet a cég neve, a másikba pedig a logó. A név helyett akár egy webcímet is kitehetünk.

Nem érdemes túlzásokba esni – a cég neve vagy honlapja és az embléma éppen elég

Nem látható területekre felesleges hímeztetni, ezért mindig legyünk körültekintőek, amikor ezt tervezzük, hogy kiknek is szánjuk a terméket. A cél az, hogy az ajándékozott szívesen viselje a kapott ruhadarabot, de a túl kicsi, már-már olvashatatlan cégneveknek vagy emblémáknak nincsen reklámértékük, így nagyon apró méretben ne csináltassunk.

Arra is ügyeljünk, hogy ha nagy logót választunk (például egy bolti dolgozó számára), akkor ne legyen túl sok információ a trikón, mert zavaró lehet a vevők számára. Elég, ha a munkavállaló minimálisan meg van különböztetve, így a vevő tudja, hogy pontosan kihez fordulhat, ha problémája adódik.

A túlzsúfolt ruhaneműk pont az ellenkező hatást érik el, mint amit szeretnénk, inkább taszító hatásúak, mint vonzóak, próbáljuk meg elkerülni azt, hogy mindenfélével telehímeztetjük az anyagot. Ne felejtsük el a mondást, hogy a kevesebb néha több! Ez a hímzésre is egyértelműen igaz.