Annyival azért a nők előnyben vannak a férfiakhoz képest, hogy ők hajdíszeket, fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket és más kiegészítőket is hordhatnak, amit gyönyörű sminkkel és ízléses manikűrrel tudnak feltuningolni.

Azért a férfiaknak sincs okuk panaszra, hiszen ők is tudnak stílusosan elegáns, laza vagy akár sportos öltözéket is magukra ölteni. Legyen szó ünnepi fogadásról, üzleti találkozóról, esetleg céges buliról vagy egyszerű randevúról, egy férfinek is számos lehetősége van arra, hogy a legjobb formáját hozza. A legnépszerűbb férfi ruhadarabok közé tartoznak a galléros pólók, az ingek, a pulóverek, a kabátok és a különböző fazonú nadrágok is. Bár a férfiak a mai trendek szerint még nem sminkelik magukat, mégis egy jól fésült frizurával, egy gyönyörű mandzsetta gombbal és egy minőségi karórával vagy egy márkás cipővel ők is tökéletesebbé tehetik öltözéküket. Már csak arra kell ügyelni, hogy mit mivel veszünk fel és milyen alkalomra milyen stílusban jelenünk meg.

Ha színes egyéniség akarsz lenni, legyen saját stílusod

Nem is olyan könnyű feladat, hogy mindig úgy öltözködjünk, hogy az ne legyen unalmas, egyhangú és „szürke”. A sokszínűség és sokoldalúság számos módon kifejezhető a ruházatunk által, ehhez mindössze egy kis jó ízlésre és tájékozódásra van szükségünk. Ne legyünk türelmetlenek, ha egyből nem tudjuk, hogy melyik nadrághoz melyik cipő illik, vagy melyik inghez milyen nadrág passzol. A megismert stílusok közül pedig bátran kombináljunk és találjuk meg a számunkra legideálisabbat, amely hűen tudja tükrözni egyéniségünket és mindemellett az adott alkalomhoz leginkább illik.

Egyesek a tipikus sötét-világos kombinációkra esküsznek és el sem tudják képzelni, hogy a klasszikus fekete öltöny, fehér ing kombón mást is viseljenek, míg egyesek bátran keverik a világos és élénk színeket a sötét vagy világosabb árnyalatokkal, esetleg a pasztell színeket variálják ízlésesen. A hajlandóságon kívül egy kis szépérzékre is szükségünk lesz, hiszen az a divat világában elengedhetetlen követelmény. Azonban ha jobbat nem tudunk, bátran másoljuk le híres emberek ruhatárát és figyeljük a címlapokat, milyen alkalomra milyen öltözéket vesznek fel a divatdiktátorok. Előbb-utóbb aztán ki fog alakulni a saját stílusunk, ne sürgessük magunkat!

Nem árt tudni, mi mihez passzol

A változatos ruhaviselet a stílusos öltözködés alapja. Azonban nem árt tudni, hogy milyen ruhadarabhoz milyen kiegészítő és milyen más ruhanemű illik. Persze vannak egyértelmű szabályok, amit valószínűleg mindenki ismer; de ezeket az alapigazságokat is persze néha, néhány divatmágus és stylist megcáfolja. Gondoljunk csak bele, a nemrégiben ruhaboltok tucatjain végigsöprő lila, pink és piros pólókra, amelyeket arany és ezüst glitterek díszítettek. Ami ma még bohóság, holnap akár divat lehet!

Az alap dolgokat, azonban nem árt megjegyezni, hiszen a legegyszerűbb pólók, ingek és kabátok is kombinálhatóak az extravagáns ruhadarabokkal. Okos döntés, ha egy-egy kollekció több darabját is megvásároljuk, hiszen ezek bátran mixelhetőek egymással. Az alapból összeillő ruhadarabokat pedig változatos viselettel tehetjük stílusosabbá. Például amikor a kötött garbót a derekunkra kötjük, vagy az ingünket feltűrjük könyékig, esetleg a rövid ujjú pólónkból mellényszerű trikót varázsolunk egy mozdulattal. Hasznos tipp, hogy a túl „színes” ruha összeállítás, úgynevezett „papagáj effektushoz” vezet, ezért ezt elkerülendő, maximalizáljuk az általunk viselt holmik színkombinációját három színben.

Ismerjük meg az aktuális női - férfi trendeteket

Ha igazán jól akarunk kinézni, érdemes nyomon követni a divatlapokat és az online magazinokat, ahol mindig megtudhatjuk, hogy éppen milyen stílusirányzat szerint érdemes öltözni. A különböző kollekciók, általában az évszakok változásával elhozzák az adott időszak új színárnyalatait és trendjeit. Ezért, ha a legjobb formánkat szeretnénk hozni, vásároljunk olyan pólót, inget, nadrágot, szoknyát, cipőt, táskát és más kiegészítőt, amely az adott szezonra leginkább jellemző. Persze, egyedi stílusunkat mindig belecsempészhetjük az aktuális trendbe. Az egyszínű pólókra például nagyszerűen illeszkednek a gépi hímzéses minták és feliratok vagy különböző céges emblémák, logók, amelyek fel tudják dobni a leghétköznapibb viseletet is.

Amíg 2017 őszén a mustársárga és a királykék dominált, addig 2018 tavaszára már a világossárga és a babakék vált hangsúlyosabbá. Ebből is látható, hogy ősszel és télen a sötétebb árnyalatok dominálnak, tavasszal és nyáron pedig a világosabbak kapnak nagyobb hangsúlyt. Fontos azonban, hogy a rúzs, a szemsmink és akár a köröm színe is el tudja rontani a tökéletes ruhakompozíciót, ezért ezek mindig harmonikusan illeszkedjenek az aktuális outfittünkhöz.

Kicsin is múlhat a tökéletes, egyedi, stílusos viselet

Néha el sem tudjuk képzelni, mennyire apró dolgokon múlik a tökéletes ruházati együttállás. A stílusos öltözködés ugyanis önmagában nem elég. Hiába vásároltuk meg a legszebb galléros pólót, a legmenőbb nadrágot és a legszebb kabátot ha rosszul kombináljuk össze egyéb kiegészítőinkkel és megjelenésünkkel. A nőknél ez elsősorban a frizura, a smink, az ékszerek és a körmök stílusán és színén is múlik, még a férfiaknál akár a szakáll és bajusz viselet, az elegáns napszemüveg és a nyakkendő is képes teljesen átalakítani a megjelenést. Egy-egy alkalomra választhatunk felvarrókat, gépi hímzett mintás ruhadarabokat, kitűzőket és fejdíszeket is, hogy kitűnjünk a tömegből. Legyünk stílusosak, egyediek és színesek, ha öltözködésről van szó!