A gépi hímzés számtalan lehetőséget kínál, ha valamilyen egyedi, de maradandó ajándékot szeretnénk barátainknak, csapattársainknak, kollégáink vagy rokonainknak.

Gondoljunk csak bele, milyen meghitt az a céges karácsonyi céges ünnep, ahol a cégvezető egy-egy ajándékcsomaggal lepi meg alkalmazottait, amelyben ízléses pólók, sapkák vagy törölközők találhatóak, amelyen a cég emblémája van gépi hímezve.

Az ajándékozás számtalan formájában nyújthatnak segítséget a hímzett ruhadarabok. A gépi hímzés során akár egyetlen darabos rendelésre, de akár nagyobb tételben is lehetőség van egyedi emblémákat, logókat, szövegeket vagy nem túl összetett grafikákat gépi hímzéssel elhelyezni. A hímezhető anyagok száma szinte végtelen, mivel minden keményebb ruhaanyag hímezhető gépek segítségével is, ehhez csupán a logó vektorgrafikus vagy raszteres számítógépes tervére van szükség.

A minta tervet aztán átalakítják, a gépi hímzőgépek számára is feldolgozható formátumra és az pillanatok alatt készíti el az egyedi ruhadarabokat. Nem csak logózott sapkákat és pólókat van lehetőségünk rendelni a gépi hímzéssel foglalkozó cégektől. Mára már igen népszerű termék lett a fent említett logózott törölköző, egyedi zászló és a gépi hímzett munkaruházat is.

Nagyobb tételben éri meg akár saját osztály számára ballagó tarisznyákat is gépi hímzéssel díszíttetni, ezzel is jelezve az osztály összetartozását és maradandó emléket biztosítva az elmúlt évekhez. Ma már nem csak az egyedi gépi hímzett tarisznyák hódítanak az iskolákban, hanem a különböző mintázatú egyedi, szalagavató kitűzők is. Az iskolák szerinti kitűzőt a diákok hosszú hónapokig viselik büszkén, ezzel is erősítve a közösségtudatot.