Sok ember fejében élénken él az a tévképzet, hogy a munkaruha egy egyszínű póló vagy ing, tipikusan a „semmi extra” kategória, amin lehetőleg minél nagyobb felületen jelenik meg a cég logója, hogy mindenki lássa. Pedig a csinos munkaruhák és a jól elhelyezett logók figyelemfelkeltők és a munkavállalók is örömmel fogják viselni, ugyan némi körültekintést igényel a dolog.

Örömmel viselt darabok

Ha a munkaruha megálmodója nem sajnálja a pénzt, és silány, olcsó darabok helyett, amiket folyamatosan cserélni kell, inkább időtálló, de valamivel drágább ruhákat biztosít a dolgozóinak, az már félsikernek számít. Az alacsony minőséget senki nem szereti, a dolgozó pedig nem teheti meg, hogy kritizálja a neki kiosztott ruhákat, de biztosan nem fogja örömmel hordani őket.

Messziről látszik, hogy a vezetőség szán-e elég figyelmet a munkaruházatra, ugyanis elég hamar lerí, ha az anyag olcsó, rossz minőségű, és az alkalmazott is feszeng benne. Ez pedig semmiképpen sem jó reklám, mindenképpen megéri jó minőségű ruhaneművel ellátni a dolgozókat.

Fontos, hogy a dolgozók szeressék az általuk viselt ruhákat

Csinos munkaruha? Nem álom!

Egyáltalán nem nehéz csinos munkaruhákat megálmodni. Először is érdemes túllépni az egyszerű színeken, lehetünk egy kicsit merészebbek is. Ráadásul ma már vannak olyan hímzőgépek, amik mindenféle mintát bele tudnak hímezni az anyagba. Ez nagyon tartós eljárás, mosások alkalmával sem fakul vagy tűnik el, mint a hagyományos emblémázási mód. Ráadásul a hímzés nagyon esztétikus megoldás, az emblémán túl különféle formákat, mintákat is bátran használhatunk.

Lényeges, hogy a munkaruha legyen harmóniában, illeszkedjen a céges imázshoz. Mindig érdemes feltenni a kérdést, hogy a megrendelő maga felvenné-e a ruhát? Ha igen, akkor képes lenne egész nap, hónapokig, évekig benne dolgozni heti negyven órát?

Gyakori hiba, hogy a megrendelő túlméretezi az emblémákat. Azt szeretné, ha az ügyfelek, vásárlók jól látnák a logót, de ez nem mindig a legjobb taktika. A nagy emblémák néha pont az ellenkező hatást érik el, nem vonzónak fog tűnni a vállalat, hanem inkább visszatetsző lesz.

Ha jó minőségű anyagokból készült ruhákat adunk a dolgozóknak ízléses logózással, akkor bár valószínűleg kicsit mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni (hisz elvégre a minőséget meg kell fizetni), de hosszútávon mindenképpen meg fogja érni az árát. A munkavállalók örömmel fogják őket viselni, és az ügyfelek szemében is pozitívumként fog megmaradni egy-egy stílusos ruha.