A nagy vállalatok, a kisebb cégek és még a magánszemélyek is egyre sűrűbben élnek a gépi hímzés adta lehetőségekkel. A gépi hímzett termékek ugyanis nem csak mutatósak, de tartósak is. A minőségi gépi emblémázás pedig számtalan lehetőséget rejt magában akár céges ügyfelek, akár lakossági ügyfelek részére egyaránt. Előnye ugyanis, hogy már kisebb darabszám esetén is gazdaságosan kivitelezhető.

A legkülönbözőbb anyagokra felhelyezett minták, szövegek és céges logók egységesítik és erősítik a csapatszellemet. Legyen szó akár egy étterem felszolgálóiról, egy futár cég alkalmazottairól vagy egy bowling csapat egyenruhájáról. Manapság már magánszemélyek is egyre gyakrabban rendelnek nagyobb mennyiségben is hímzett pólókat és más ruházatot. Általában egy legénybúcsú, lánybúcsú vagy egy sportverseny az, amelyre azonos jellegű ruházatot készíttetnek a megrendelők.

Egységben az erő

Korábbi írásunkban is ecseteltük már, hogy egy cég megítélésében milyen fontos szerepet játszik az egységes arculat. Ezt a stílusos színvilággal, egységes betűtípusokkal, jól csengő szlogenekkel és jellegzetes céges logóval érhetjük el. A céges arculatnak, aztán meg kell jelennie az ügyfélszolgálaton vagy árusító helyeken, a weboldalon és webáruházban, illetve minden nyomtatott anyagban egyaránt. Egy cég arculata hűen tükrözi annak hozzáállását az ügyfelekhez és ezt a vásárlók is tudják.

A hanyag, elnagyolt vagy nemtörődöm arculat a szolgáltatások minőségét is jellemzi. Még ha ez nincs is így, a vásárlókban és megrendelőkben ezt a benyomást kelti. Legyünk hát igényesek, ha névjegykártyát, szórólapot vagy katalógust készíttetünk. A vállalati arculatot azonban mindig terjesszük ki az alkalmazottak munkaruházatára is. A munkaruha színvilága a cégünk stílusában készüljön és mindig jelenjen meg rajta a logónk. Egyes esetekben akár a szlogent is érdemes megjeleníteni. Pl egy pizza futár cég alkalmazottainak akár a pizza szelet motívum mellett, a kabát hátulján egy hangzatos szlogen is helyet kaphat.

Nem csak az irodai munkaruhát érdemes hímezni!

Az igényességet, a céges arculatot és a logózást sokan úgy gondolják, csak az irodai dolgozók és ügyfélszolgálati munkatársak érdemlik meg. Jobb esetben a felsővezetők és a vezetők, akik a partnerekkel tárgyalnak. Azonban ez nagy hiba. Érdemes akár az utcai munkaruházatot is egységesíteni még akkor is, ha egy kábelfektető társaság vagy éppen építészeti munkatársak munkaruházatáról is van szó. A munkálatok mellett elhaladók ugyanis meg fogják jegyezni az egységes ruházaton megjelenő motívumokat, szlogeneket és logókat. Márkaépítéshez tehát kiváló a logózott munkaruházat.

A kültéri munkások, alkalmazottak is kiváló hírnökei lehetnek cégünknek, hiszen ők is a vállalatunkat képviselik. Mára már nagyon sokféle munkaruházat hímezhető és alkalmazható minimális díjért hirdetési felületként. A legnépszerűbb hímezhető munkaruhák; a munkakabátok, a derekas nadrágok, a kantáros nadrágok, a mellesnadrágok, a kertésznadrágok, a deréknadrágok, a rövidnadrágok és a mellények.

Nem csak az alkalmazottakat illeti meg a céges logó

Noha a céges logós, hímzett munkaruházatról elsősorban az alkalmazottak jutnak az eszünkbe, nem csupán az az ügyfelekkel kapcsolatot tartó és az utcán dolgozó alkalmazottak viselhetik a ezeket. A céges munkaruházat lehet egy vezető vagy felsővezető öltönye és ingje is. Hiszen az ő munkaruházata az elegáns, alkalmi öltözék. Azonban ezeket is egyszerűen logózhatjuk, címerezhetjük stílusosan.

Az üzleti partnerekkel, beszállítókkal és leendő szponzorokkal tárgyaló elegáns öltözékek egyaránt hímezhetők a számítógéppel vezérelt gépekkel. Elegáns lehet akár egy öltöny mellényzsebének hímzése, vagy az ing szív feletti logózása is. Azonban a sportolóknál már megszokhattuk, hogy az inggallér is megfelelő reklámhordozó felületként szolgálhat. Az elegáns öltözék hímzése egyébként szebbé teheti egy díjátadó ünnepség öltözékét, egy tárlat vagy kiállítás ruházatát és egy rangos rendezvényen is jelezhetjük, hogy melyik cégcsoportot képviseljük.

A munkaruházatos gépi hímzés előnyei

Sokan meglepődve fogadják, hogy a gépi hímzés olcsó. Már egy kisebb darabszámú megrendelés esetén is kedvező díjakkal számolhatunk, más nyomtatott és nyomott technológiákhoz képest. Akár 20 vagy 50 darabos céges póló esetén is már jobban járunk, ha a gépi hímzést választjuk. Ezenkívül ha több szín is szerepel a logóban, akkor még kedvezőben alakulnak az árak más technológiákhoz képest.

A gépi hímzésnél már 20 darabos céges póló megrendelésénél sem kell a tervezési díjjal kalkulálnunk, ugyanis pontosan 0 Forintba kerül. Szitanyomásnál azonban ez többnyire minden mennyiségben extra költséget jelent. Ugyanilyen előnye van a nagyobb méretű céges logók és szlogenek készítésénél is, ugyanis a gépi hímzésnél még nagy darabszámok esetén is kedvező árral számolhatunk egy átlagos méretű logónál. A kedvező díj mellé persze sokkal nagyobb strapabíróság és sokkal szebb megjelenés is társul.

A logózott munkaruházat további előnyei

Ha ezt a kedvező díjat befektetjük a logózott munkaruházatba, nem fogjuk megbánni, hiszen tanulmányok bizonyítják, hogy a munkatársak lojalitását fokozza, ha a munkaruhájukon vagy a céges pólóikon a céges logót viselik. Ezzel képviselik ugyanis a vállalkozás eszmeiségét és ez tartja őket össze. Így kovácsolva igazi csapattá az egyéneket.

A hímzett céglogó kommunikál a ruházaton a dolgozók helyett is, így bátrabban megszólítják az ügyfelek az alkalmazottakat, hiszen ez barátságot és készségességet sugall feléjük. Akárcsak a vásárlókban, úgy az ügyfelekben és a partnerekben is növeli a bizalmat az egységes, logózott munkaruházat látványa. A munkaruházatra hímzett logó és szlogen tehát a cég kommunikációja a külvilág felé, amely azt hirdeti, hogy ennél a cégnél számít a minőség és megbízhat bennünk!