A gépi hímzés napjainkban egyre divatosabbá válik, ráadásul ez egy jelentős magyar népi hagyomány modern változata. Napjainkban már nagy teret hódít a póló hímzés, számos cég él az embléma hímzés korszerű lehetőségével, de a törölköző hímzés is méltán népszerű megoldás a reklámajándékok világában. Ám a hímzést bizony már elődeink is előszeretettel alkalmazták.

Mindig is érdekelte, honnan eredhet a hímzés története?

A történet egészen az ókorig nyúlik vissza. Római feljegyzéseket is készítettek arról, hogy már a szálmosásos, laposöltéses, rátétes hímzésfajták is ismertek voltak abban az időben, ám a hímzés technikája Ázsiából indult.

Azok a darabok, amik Európában készültek, a 11-12. századra tehetőek, ezek a legrégebbi hímzések. Ebben a korban csodálatos faliszőnyegeket, palástokat, miseruhákat hímeztek. A kor legjellemzőbb hímzésfajtája a laposöltés, bíborszínű selyem alapanyagon aranyszállal elkészítve.

Az újkorban a népi hímzés robbanásszerűen fejlődésnek indult az ipari forradalom után Magyarországon. Az oktatásba bevezették kézimunka tárgyként, már a ruhadarabok díszítése, póló hímzés is nagy teret hódított.

Manapság már profi gépi hímzéssel készülnek a hímzett ruhadarabok és kellékek, tökéletes minőségben. Ha szeretné megragadni a gépi hímzés lehetőségét, akár céges egyenruhaként, reklámajándékként, vagy személyes meglepetésként, a legjobb helyen jár! További információkért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!