Egy kisvállalkozás vezetőjeként, számtalan fontos teendők mellett ránk hárulhat a feladat, hogy okosan döntsünk és egy olyan megoldást találjunk, amivel megfelelő minőség mellett, gazdaságosan tudjuk megoldani céges pólók, sapkák vagy munkaruhák logózását.

A címkézendő ruhaanyagok mennyiségén már tetemes összegeket is meg lehet spórolni úgy, hogy az ne menjen a minőség rovására. Ehhez csupán néhány alapgondolatot kell tisztázni a megrendelés előtt.

Azt ugyan a legtöbben már tudják, hogy saját céges logóval ellátott textilanyagokra nem csak direktnyomással, hanem gépi hímzéssel is elhelyeztethetjük a kívánt grafikánkat. A két technológia közötti óriási különbség azonban már egy 10-50 főt számláló kisebb cég esetén is szembetűnő mind anyagilag, mind a kapott termékek minőségében és tartósságában egyaránt.

Céges póló gépi hímzéssel vagy direktnyomással?

A direktnyomtatás nem céges pólók készítésére való. Ezzel a módszerrel egy pár darabos megrendelést ideális leadni akár legénybúcsúkra, születésnapokra vagy egy-egy személyes reklámtárgy gyanánt. Előnye, hogy akár több színű képeket, fotókat, összetettebb grafikákat is „nyomtathatunk” a pólókra, akár egész nagy méretben is. Ilyen tipikus esete a direktnyomásnak az együtteses pólók. Erre tökéletesen megfelel a direktnyomásos eljárás, ám a céges pólóknál ennél többre van szükség.

A céges pólókhoz a legideálisabb megoldás a gépi hímzés, ugyanis az egy sokkal komolyabb gyártási technológia. A gyártás egy előre elkészített hímzési terv alapján történik, komputer által irányított rendszerrel. Kényelmesen hímezhető akár több színből álló kisebb-nagyobb logó, felirat vagy embléma akár pólóra, munkaruhára, sapkára vagy nadrágra is. Ideális választás lehet a gépi hímzés még törölközők, vagy zsebkendők logózására is. Előnye, hogy a minta mosható, tartós és strapabíró, ezáltal hosszú élettartamot biztosít, kiemelkedő minőségben.

Mik az előnyei a gépi hímzésnek?

A logózott, céges pólók gépi hímzésének több előnye is van a direktnyomásos változattal szemben. Elsősorban annak minősége és eleganciája az, ami megragad bennünket, ha szemügyre vesszük a két változat közötti különbséget, hiszen így, a három dimenziós hatást kiváltó, gépi hímzés nem csak a szemet gyönyörködteti. Ráadásul az embléma nem csak szép, de tartós is. Mosható, vasalható és nem olyan sérülékeny, mint a szitanyomás mintái.

A gépi hímzéssel elhelyezett logók ára már akár 10-50 darabos megrendelés esetén is sokkal kedvezőbb a direktnyomásúnál.  A hímző fonalak színskálája szinte végtelen és pamut, vászon, frottír, polár és filc anyagok is könnyedén díszíthetők a kívánt mintákkal.