Azok számára, akik termékeket vagy szolgáltatásokat szeretnének eladni más emberek számára, különösen fontos a jó megjelenés, hiszen egy jól megválasztott szettel, ízléses kiegészítőkkel, modern eszközökkel könnyebben megnyerhetőek az ügyfelek, mintha valaki átlagos öltözékben jelenne meg.

Jó ruha, fél siker

Az ördög a részletekben rejlik – szokták mondani, és tagadhatatlan, hogy van benne némi igazság. Az értékesítőknek vagy ügynököknek, akik személyesen kötik az üzleteket, nemcsak a szavaival, hanem a küllemével is tükröznie kell azt, hogy a cég, amit reklámoz egy megbízható vállalat, akire az ügyfél boldogan bízza a pénzét vagy örömmel vásárolja meg a termékét. A cég egységes arculata nagyon fontos, a letisztult design, a megjegyezhető szlogen, a színösszeállítás, a logó mind-mind alapvető részei egy önmagára adó cég küllemének.

Az értékesítők számára a letisztult és elegáns ruházat a legcélravezetőbb. Hölgyeknek jó időben egy sötét színű ceruzaszoknya, hidegebb időben szövetnadrág lehet a legjobb választás. A szoknya lehetőleg legyen térdig vagy térd alá érő, és semmi esetre se legyen kihívó. Színben ajánlatosabb a sötétebb árnyalatok közül választani, de akár a pasztellszíneket is érdemes lehet fontolóra venni. Az elegáns nadrághoz vagy szoknyához egy hosszú passzoló blézer jól mutat, és egy egyszínű ing vagy blúz tökéletes választás hozzá.

Uraknál is az elegáns megjelenés lehet a legsikeresebb megoldás, szövetnadrág inggel vagy egy öltöny igen meggyőző hatást kelthet. Az is jó megoldás, hogy a vállalat színeit képviseli az ügynök, és olyan színű szettet visel, ami jegyeiben harmonizál a vállalat imázsával.

Gépi hímzés a tartós emblémázásért

Fontos a megfelelő emblémázás

Az embléma elemi része a formaruhának. Mivel az ügynökök az értékesítésből élnek, ezért a céglogó elhelyezése kiemelt fontosságú, nem szabad túlságosan tolakodónak lennie, ugyanakkor egyértelműen látszódnia kell, hogy hova is tartozik az illető.

Többféle emblémázási mód létezik, a legtartósabb megoldás a gépi hímzés. A felirat, kép a hímző folyamat során teljesen egységes lesz, így minden formaruha egységes lehet.

Milyen legyen és hova kerüljön a logó? Semmiképpen se legyen zavaróan nagy, de elrejteni sem érdemes, mert különben felesleges volt az emblémáztatás. Blézerek, ingek zsebeire, gallérjára mehet egy kicsi logó vagy a cég szlogenje. Hölgyeknek kiváló kiegészítő egy ízléses sál, uraknak nyakkendő, ezek mind-mind hímeztethető ruharabok. Érdemes lehet egy kicsit szokatlan helyre tetetni a logót, így jobban megmaradhat az ügyfelekben vagy a potenciális ügyfelekben emlékezetében a cég neve.