Az ing eleganciája, és a póló kényelme: Ez a galléros póló.

Póló. Ing. A kettő között helyezkedik el a divatrangsorban a galléros póló (amelyik lehet rövid, vagy hosszú ujjú is), akkor is, ha azt egyszerűen egy hétköznapi programra kapjuk fel, és akkor is, ha a cégünk munkaruhájaként tekintünk rá. Szakértők szerint a galléros póló a laza elegancia kifejezőeszköze, olyan fiatalos cég munkaruházata lehet, amely nem túl laza, de még nem is túl merev.

Pierre Cardin is gyártja

Érdekes paradoxon, hogy a legnagyobb divatházak, és stylistjaik esküsznek arra, hogy a galléros póló az a ruhadarab, ami soha nem megy majd ki a divatból. Ugyanakkor a galléros póló soha nem lesz akkora divat, mint amekkora lehetne. Ezt a paradoxont úgy oldotta fel Pierre Cardin, hogy egyszerűen nem engedi levenni a szortimentjéből a galléros pólókat: évtizedek óta gyártja az elegáns Pierre Carden galléros pólókat. 

Galléros póló: honnan jött?

A lacoste cég a galléros pólóval vált világhírűvé. Egy ideig a galléros pólókat lacoste pólónak is hívták. A galléros (piké) pólók a sport világából szivárogtak át a divatvilágba. Ezek a pólók eredetileg a  teniszezők ruhatárát képezték (a tenisz akkor, és most is úri sportnak számított), aztán szépen lassan átszivárgott a póló más sportágakba (például a lovaspólóba, golf, vagy a vitorlázáshoz), majd megjelentek a mindennapokban is. Persze azóta nagy utat tettek meg ezek a felsők, az alapvető fazonon kívül kicserélődtek az anyagok, a színek és megjelentek a mintás változatok is.

Galléros póló: érvek, ellenérvek

Aki a galléros póló ellen érvel, gyakran hozza fel azt a város legendára alapuló vicces sztorit, amikor régen, valaki meglátott egy elefántot (van, aki szerint zsiráfot) és meglepetésében azt mondta: ilyen állat nincs, mert ennek semmi értelme. Akik nem szeretik a galléros pólót, éppen ezt szokták mondani: nincs semmi értelme, mert ingnek nem ing, pólónak meg túl elegáns. Egy-két sportág kivételével – mondják az ellenzők – semmi értelme a létezésének, hiszen vagy legyünk elegánsak, vagy legyünk sportosak.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a galléros pólók pont azért népszerűek (amint látjuk a nagy divatházak kínálatában is), mert a hétköznapi eleganciát, a sportos lezserséget testesítik meg. Tény azonban, hogy a  galléros pólót tudni kell viselni, akár a hétköznapokban, akár a munkaruházatban. Mutatjuk a 3 aranyszabályt:  

Így viseld a galléros pólót: munkaruhaként is.

Van néhány mindig betartandó aranyszabály, ami elmondja, hogy viseld a galléros pólódat, legyen az egy hétköznapi viselet, vagy legyen egy munkaruházat.

1: Bármennyire is menőnek tűnik, sosem hajtjuk fel a gallért, mert nem menő ennyire lazának lenni: főleg nem akkor, ha a galléros póló munkaruha (Akkor még balesetveszélyes is lehet) A felhajtott gallér egyébként sem kényelmes, szinte biztos, hogy irritálja az álladat.

2: Ha a galléros póló munkaruha, és hímzésben gondolkodunk, akkor a galléros pólóra nem illik a nagy hímzés. Nálunk a  cegespolo.eu - nál a top termék  a galléros póló.  Mi is galléros pólóban dolgozunk, és a hétköznapokban is ezt hordjuk. 

3: Vigyázz, hogy ne nézz úgy ki mint egy teknős: a galléros pólók legfelső gombját nem kell feltétlen begombolni.

3+1 tanács: Ahogy nem gomboljuk be a legfelső gombot, ugyanúgy nem nyitjuk ki mindet: a galléros póló alól kikandikáló szőr (vagy a hatalmas dekoltázs) nem pont az, amiért tervezték.

Kinek ajánljuk munkaruhaként a galléros pólót?

Röviden mindenkinek ! Ha azt mondod, hogy a Te céged, a munkatársaid lazák, de elegánsabbak annál, minthogy egy kerek, vagy V nyakú pólóban dolgozzanak, viszont nem légitársaságod, ügyvédi irodád van, hogy mindenképp inget kelljen hordaniuk, akkor neked tökéletes megoldás a galléros póló munkaruhának.