Sokan szeretnének céges image-t kialakítani azzal, hogy munkavállalóiknak emblémázott termékeket adnak. Többféle megoldás létezik a logó ruházatra való nyomására, ebben a cikkben arról lesz szó, hogy hogyan készül a céglogó hímzése.

Miért is érdemes hímeztetni? Többféle lehetőség van arra, hogy képeket, feliratokat, emblémákat tetessünk különböző ruhaneműkre. Ilyen például a fóliavasalás, vagy a szitanyomás technológia, ezekben az esetekben az embléma lehet szép, esztétikus látvány, de akár már néhány mosás alkalmával is elkezdhet kopni a felirat, utána pedig csúnya darabokat, felismerhetetlen cafatokat is hagyhat maga után.

Ha gépi hímzéssel történik a felhelyezés, az nem tud eltűnni vagy roncsolódni még sokadszori mosás hatására sem. Ráadásul, ha a hímzést választjuk, sokkal komolyabb és szebb hatást lehet elérni, mintha csak rányomatnánk a képet a textíliára.

Ha már eldöntöttük, hogy hímeztetni szeretnénk, akkor vásároljuk meg a hímzendő termékeket. Fontos tudni, hogy alacsonyabb darabszám esetén nagyobb költségekkel kell kalkulálnunk, mintha sokat szeretnénk logóztatni. Egyes gépi hímző cégeknél van lehetőség arra, hogy helyben megvásároljuk ezeket a termékeket, másokhoz pedig nekünk kell vinni. Erről mindenképpen tudakozódjuk előre, nehogy meglepetés érjen bennünket.

A termékeken túl el kell dönteni, hogy hova szeretnénk a szimbólumot tetetni. A színek, a méret és a hely megfelelő kiválasztása után kezdődhet meg az érdemi munka, elkészítik a hímzőmintát. Amennyiben mindent megfelelőnek találunk a mintával kapcsolatban, akkor el is indulhat a gyártás.

A feliratok és képek gyártása minden esetben professzionális, ipari hímzőgép segítségével történik. A hímzőmintának köszönhetően a minták mindig ugyanolyanok lesznek, és ugyanarra a helyre fognak esni minden termék esetében.

Mennyibe kerül mindez? Az ár sok tényezőtől függ, így nem lehet pontos árat mondani látatlanban, nincs is konkrét árajánlat az ezzel foglalkozó cégek honlapjain. Függ a minta nagyságától, az esetleges speciális igényektől, a darabszámtól és a határidőtől is. Ha alacsony darabszámot rendelünk, akkor könnyen előfordulhat, hogy extra hímzőprogram díj terhel bennünket, amelynek ára a minta bonyolultsága miatt általában nem egységes összeg. Az elkészült mintákat a hímző cégek általában évekig tárolják, így ha valamiből utánnyomás kell, vagy más termékre is szeretnénk odahímeztetni, akkor azt könnyedén meg tudják nekünk tenni.