Szerencsére a vásárlók nagy része ma már eléggé felkészült azzal kapcsolatosan, hogy mit, mikor, milyen minőségben és módon szeretne, vagyis tudatosan igyekeznek árajánlatokat kérni, éppen ezért nagyon kellemetlen helyzetek alakulhatnak ki, ha a megrendelő bizonyos területeken magabiztosabb, mint a kivitelező. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amelyek segíthetnek, hogy a megfelelő vállalkozást válasszuk, ha céges pólót, ruhát vagy hímzést szeretnénk.

Céges póló »

Ahol és ahogyan megjelenik

Azon kívül, hogy rendelkezik weboldallal és/vagy webáruházzal, nem baj, ha képviselteti magát a közösségi oldalakon, ha blogol, tartja a kapcsolatot a követőivel és lényeges számára, hogy időről-időre meg tudjon újulni. Elengedhetetlen tehát, hogy legyen egy, vagy több kommunikációs csatornája, melyen keresztül elérhető, megismerhető, beazonosítható, és kellő információt ad át. Amit magától közöl, az egyfajta önreklámnak is tekinthető, vagyis, ha önmagával szemben magasak az elvárásai, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a munka, amit kiad a kezei közül, szintén a lehető legjobb lesz, különösen, ha ezt eredményekkel is alá tudja támasztani.

Az ár, mint szempont

Tagadhatatlan tény, hogy a számla végösszege mindenkinek fontos, de azt is tudjuk, hogy az alacsony ár mindig kéz a kézben jár a tömegtermeléssel, esetleg a silányabb minőséggel. Aki olcsón tud dolgozni, az valószínűleg mindenáron pénzhez akar jutni, így leértékeli önmagát és az elkészült termékét is. A nyomott ár szomorú okai között keresendő, hogy nincsenek költségei, vagyis nem vette meg a jogtiszta szoftvereket, valószínűleg még mindig feltört Windows fut a gépén, nem hirdet, nem fektet bele új, modernebb technológiákba, nem amortizálódnak a gépei, az anyagok minősége esetleg erősen megkérdőjelezhető, valamint az ideje és a tudása nem is mérhető számokban.

Választék és termékkínálat

Ha céges pólót szeretnénk készíttetni akár hímzéssel, akár másféle technológiával, fussuk át a termékek listáját, a leírásokat, tájékoztatókat és videókat, hiszen sok esetben az sem mindegy, hogy milyen cérnát, fonalat vagy módszert használnak. Fontos, hogy lehet-e választani a különböző ruhaneműk közül, vagy tudnak-e új ötletet vagy egyéb megoldásokat javasolni, ha nincs pontos elképzelésünk. Egészen másak a lehetőségek egy vállalkozás számára, ha nem csak galléros pólóban, hanem ingekben, pulóverekben, de akár még kabátokban is lehet gondolkodni.

Hitelesség

Mindenki büszke arra, amit letett az asztalra, így érdemes átfutni a referenciájukat, hogy kiknek dolgoztak, és milyen jellegű munkákat csináltak. Vizsgáljuk meg tehát a szakmai oldalukat is, hogy beszámolnak-e a felhasznált anyagokról, hogy azokat honnan és milyen módon szerzik be, milyen eszközökkel dolgoznak és nem utolsó sorban, hogy vállalnak-e garanciát, esetleg rendelkeznek-e minőségbiztosítással. Keressünk rá a megbízhatóságukra, kaptak-e valamilyen pénzügyi minősítést, amely biztosíthat bennünket arról, hogy stabil vállalkozásról van-e szó.

Szakértelem

Tudjon alternatívákat felsorakoztatni a különböző igényekre, legyen szó akár csak a ruhanemű kiválasztásáról vagy a hímzés elhelyezéséről. Ha a leendő vevőnek kérdései vannak a gépi hímzés folyamatát illetően, kielégítő és részletes válaszokkal szolgáljon, növelve ezzel saját hitelességét. Legyen képes különbséget tenni és elmagyarázni, hogy mik az előnyei és hátrányai annak, ha a hímzés egy felvarrható anyagra, vagy éppen magára a ruhaneműre kerül, hogy adott eljárás során miért jobb, ha a hímzővonal viszkóz vagy poliészter.