Talán mondanunk sem kell, hogy mennyi előnye van annak, ha a cégemblémával ellátott termékekben dolgoznak a munkatársak, vagy ha ilyen ruhaneműket ajándékozunk üzleti partnereinknek.

Érdemes lehet nemcsak munkaruhát emblémáztatni, hanem olyan termékeket is, amelyeket a munkavállalók szabadidejükben is szívesen viselnek. Ha ruhaneműk logózása, hímeztetés van tervben, minden megrendelő fejében megfogalmazódik a kérdés, hogy hová is érdemes varratni.

A logó ideális helye nagyban függ attól, hogy pontosan milyen ruhaneműről van szó, és mi a célunk vele. Cikkünkben most a pólóról és ingről lesz szó.

Gondoljuk át, hogy kiknek szánjuk a terméket, hiszen nem mindegy, hogy a felső vezetés pólójáról, ingjéről van szó, vagy egy áruházi eladóéról, akit fontos minél jobban megkülönböztetni a vevőktől. Csak logót szeretnénk rátetetni az anyagra vagy csak szöveget? Esetleg mindkettőt? Diszkrét megoldást szeretnénk vagy feltűnőt? Azt szeretnénk, ha mindenki, aki rápillant a termékre, azonosítani tudja a céget, elolvasni a feliratot, vagy inkább a tapintatosabb megoldások hívei vagyunk?

Csak tőlünk függ, hová szeretnénk tenni a cégünk logóját

Ha pólót szeretnénk emblémáztatni, és arra vágyunk, hogy a felirat vagy minta mindig szem előtt legyen, akkor érdemes mellkasi vonalba tetetni a céglogót. Ezt elsősorban azoknak érdemes választani, akik a vállalatot szeretnék megismertetni a nagyvilággal, és igazából marketing céllal kívánják hímeztetni a ruházatot, nem egyéb okból kifolyólag.

Ha annyira nem fontos a hírverés, akkor jó választás lehet a gallérra vagy az ingujjra varratott szöveg vagy kép is. Ez nem olyan indirekt reklám, mint a mellkasi dísz, de elegáns és kellemes megjelenést kölcsönözhet. Azok a munkavállalók vagy céges partnerek, akiknek ajándékba adták a terméket, is bizonyára szívesebben viselnek egy olyan terméket, amin nincs harsány reklám feltüntetve.

A póló hátuljára is érdemes lehet logót vagy emblémát tetetni. Különösen fontos ez értékesítési területen, bolti dolgozóknál, így a vevők könnyen fel tudják ismerni az üzletben dolgozókat akkor is, ha azok éppen messze vagy háttal vannak.

A hátsó gallérra is lehet varratni. Célszerű átgondolni, hogy hány hosszú hajú munkavállaló dolgozik a cégnél, mert ha sokan vannak, és a logót szinte állandóan el fogja takarni a hosszú hajzuhatag, akkor nem érdemes ezt a helyet választani. Ha mindenképpen ragaszkodunk a galléros megoldáshoz, akkor a gallér elejét érdemes választani, amit feltehetőleg kevés ember haja fog eltakarni. Férfi munkavállalók, vezetők esetében azonban jó és esztétikus megoldás egy hátsó galléron megjelenő diszkrét embléma.