Magánklinikára mindenki azért jár, hogy hosszú, tömött sorok nélkül, kényelmesen, akár néhány napon belül tudja kezeltetni magát. Egy ilyen helyen, ahol az ember komolyan kinyitja a pénztárcáját, joggal várható el a centrum és az ott dolgozó személyzet kellemes és esztétikus megjelenése.

Az egészségügyi szektor színe általában a fehér, ez teljesen megszokott. Ha bemegyünk egy kórházba, hamar egyértelművé válik, hogy ki az ottani dolgozó és ki a páciens. Míg a hagyományos kórházakban dolgozó doktorok, nővérek, takarítók általában hagyományos, embléma nélküli ruházatot viselnek, a sajátjukat, addig egy magánklinikán mindenképpen érdemes egy arculat kialakítása.

Egy klinikán alapvetően három dolgozótípust tudunk elkülöníteni, az adminisztrátorokat, a nővéreket és ápolókat, illetve az orvosokat, de dolgozhat akár egyéb személyzet, takarító vagy informatikus is ott.

Érdemes más stílusú ruházatot biztosítani a különféle munkakörökben dolgozók számára, így a betegek könnyedén meg tudják különböztetni például az adminisztrátort az ápolótól különösebb megerőltetés nélkül is. Mindenki ruhájának alapszíne lehetőleg a fehér legyen, némi szín azért persze beleférhet. Az adminisztrátoroknak póló helyett érdemesebb lehet galléros inget adni, egy szép szegéllyel, diszkrét színnel nagyon elegánssá lehet tenni őket. Az ingre érdemes lehet aztán a cetrum nevét belehímeztetni, sőt, mellkasra akár a munkavállaló keresztnevét is fel lehet varratni hagyományos névtábla helyett.

A fehér színű orvosi munkaruhával nem lehet mellélőni

A nővérek, ápolók számára inkább lengébb öltözetet érdemes készíttetni. Nyáron lehet a póló rövid, télen pedig egy elegánsabb pulóver, rajta a klinika logójával. Mindenképpen érdemes megkülönböztetni a ruházatot az orvosokétól, különben a betegek állandóan össze fogják őket keverni. A fehér szín elegáns, de nem kőbe vésett, egy elegánsabb halvány szín vagy a klinika emblémájának színéhez hasonló felsőrész is jó választás lehet.

Az orvosoknak érdemes maradni a fehér színnél. Női orvosoknak egy lazább póló, fölé pedig egy laza fehér köntöst. Céglogót ilyenkor érdemes inkább a köntösre tetetni a póló helyett. Férfi orvosoknál általában ing és a köntös a megszokott viselet. Az emblémát az ingzsebre is érdemes lehet felhelyezni.

A fehér igen kényes szín, hamar koszolódhat. Érdemes három-négy garnitúra ruházatot biztosítani a dolgozók számára, különös tekintettel a pólókra, ingekre. Ezekhez érdemes a fehér nadrágot is lehetővé tenni, legalább két darabot, ez lehet farmer vagy lengébb anyag. Fehér papucs vagy klumpa is legyen elérhető mindenki számára, így adva egységes és letisztult stílust.