Legyen szó kosárlabdáról, futballról vagy kézilabdáról a csapat mindig egy nagy összetartó erőt hordoz. A csapat tagok legtöbbször a privát életben is jó barátok, gyakran járnak el együtt szórakozni vagy különböző rendezvényekre.

A csapatkapitány, az edző és a vezetők mindent megtesznek, hogy ezt az egységet szorosabbra kössék, ezért különböző alkalmakra, előszeretettel készíttetnek egyenpólókat a csapattagok számára. A gépi hímzéssel, minőségi körülmények között pólóra, sapkára, kesztyűre vagy akár zoknira is hímezhető logó a csapatszellemet erősíti és a külvilág számára is jelzi, hogy hová tartozik annak viselője.

Bár a csapattagok általában egyedi, saját sorszámmal ellátott gépi hímzett darabokat kapnak, sokszor fordul elő, hogy a szponzoroknak, rokonoknak és rajongóknak is elérhetővé teszi a csapat, hogy a saját színeiben pompázó, egyedi logós szurkolói mezeket, sapkákat és más ruhadarabokat vásárolhassanak meg. De vajon hogyan kerül a csapat egyedi logója a kényes ruhadarabokra?

A csapat logója általában egy gondos tanácskozás után, a csapatszellem jegyében megalkotott kabalaállat vagy kabala figura, amely a csapat gyorsaságát, erősségét, kitartását és összetartását szimbolizálja. Az így megalkotott vázlatot aztán egy ügyes grafikus vektoros formában számítógépes szoftver segítségével digitalizálja. A tervezőszoftverrel exportált minta aztán a gépi hímzésekkel foglalkozó cég saját tervező szoftverébe kerül, ahol első körben öltésterv készül belőle.

Az öltéstervre azért van szükség, mert a gépi hímzőgép nem egy nyomtató, ezért a számára is feldolgozható formátumra kell konvertálni a mintát. A gépi hímzés is ugyanolyan módon történik mintha azt kézzel, öltésenként valósítanánk meg, az öltések módját és menetét pedig maga a logóból alkotott öltésterv határozza meg. Az elkészült terveket aztán betáplálják a hímzőgépbe, ami a megfelelő ruhadarabokra gépi sebesség mellett, határozottan és pontosan viszik fel a mintát, a szurkolói mez tulajdonosok legnagyobb örömére.