A vállalatok egy része folyamatosan ugyanazt a sémát követi, semmi különlegességet nem dob be. Az állandóság persze egy részről jó dolog, másrészről viszont mindig kell valami, ami a vásárlók kedvét fenntartja, amivel az emlékezetükbe vésődik a cég neve, ami nem hagyja a feledés homályába veszni.

A dolgozók ritkán szeretik a kötelező uniformisokat, főleg ha azok kényelmetlenek, csúnyák és rossz minőségűek. Szerencsére manapság már egyre több cég látja be, hogy igenis kell és érdemes invesztálni a formaruhákba, a különféle dísztárgyakba, a kollégáknak, vevőknek szánt ajándékokba. Rengeteg cég verseng a vevők kegyeiért, nem egyszerű egyedit, különlegeset alkotni. Íme néhány gondolatébresztő, hogyan legyünk emlékezetesek a vevők szemében.

Megható üzenet, történet

Tarolni lehet a szívet melengető, megható képekkel, logókkal, szövegekkel, főleg a hölgyek körében. Elég egy jó sztori, embléma, vagy bármi, amivel örökre belophatjuk magunkat a vásárlók szívébe. Ezt az ösvényt nem egyszerű megtalálni, de ha sikerül, akkor garantáltan telitalálat! Mivel az emberek szeretik megosztani az ilyen ötletes dolgokat, így futótűzként terjedhet a vállalat hírneve.

Vicces feliratok

Nem egyszerű eltalálni az emberek ízlését, mindenki számára más az, ami igazán vicces. Kerülni kell az alpári, olcsó poénokat, végezzünk akár kutatást is, felmérve, hogy mit látnának a vevők szívesen. Az aranyközépútra kell törekedni, ami a legtöbb embernek tetszhet. Ha igazán jópofára sikerül valami, akkor az aztán megjelenhet mindenhol, így még jobban az emberek memóriájába fog vésődni.

Rengeteg apró trükkel emlékezetessé tehetjük a vállalatunkat

Könnyen megjegyezhető szlogen

Sok vállalatnak van szlogenje. Ezek aztán mindenhol megjelennek, plakátokon, magazinokban, reklámfilmekben, és bárhol. A vállalat neve egybefügg a szlogennel, ezt később már aligha lehet lemosni a cégről, ezért ha jelmondat készítésbe fogunk, az legyen frappáns.

Különlegességek

A vásárlók figyelmét a furcsaságokkal kiválóan meg lehet fogni. Bátran használjunk szokatlan reklámfogásokat, ajándéktárgyakat, lépjünk túl a toll-kulcstartó-bögre hármason, és adjunk valódi, értékes ajándékokat. Az eladóknak sem muszáj a tipikus munkaruhát hordaniuk a cég logójával, nyugodtan jöhetnek frappáns ötletek is, sapkák, sálak, de akár még az ülőkék is emblémázhatóak, a lehetőségek tárháza végtelen. Az a lényeg, hogy legyünk mások, mint a többi cég, a konkurencia, hiszen így marad meg az emberek emlékezetében.