Rengeteg sportoló szeret indulni különféle amatőr sporteseményeken, csak a sport szeretete miatt, pusztán hobbiból. Ilyenkor a szervező cégek kérnek egy bizonyos regisztrációs díjat, amelyért cserébe a versenyző a szponzorok által felajánlott csomagot kap, amelyben gyakran lapul ruhanemű is, de a startcsomag is szokott tartalmazni pólót, amelyben futhat a versenyző.

Logózott ruhaneműk az ajándékcsomagba

Ilyenkor ősszel sokan vesznek részt különféle sporteseményeken, jellemzően futógálákon. A póló szokott lenni a legalapvetőbb ajándék, ezt már a startcsomag szokta tartalmazni – ezt a pólót aztán a legtöbb sportoló viseli a verseny alatt.

Ilyenkor nem érdemes galléros pólót választani, mert az csak zavarja a versenyzőt a mozgásban, a hagyományos, pamutból készült változatok a legjobb választások. Általában csak rövidebb távokon kapnak sima trikót a futók, hosszabb távokon már inkább technikai mezt szoktak biztosítani a számukra, amelyre ugyanúgy felkerülhet a szponzorok emblémája, hímezve is.

A pólón túl is természetesen van élet, hosszú ujjú felsők, téli időszakban kültéri sportoláshoz is használható pulóverek, nadrágok is kiváló reklámtárgyak lehetnek. Sokan viselnek baseball sapkát a futáshoz, a keményebb anyagra is bátran fel lehet varratni a logókat, de csuklószorító, térdszorító, bokaszorító is lehet jó reklámtermék, nem is beszélve a frottír csuklópántokról, amelyekbe az izzadtságot lehet törölni, de akár egy kisebb méretű törölköző is jó ajándék lehet vagy egy fejpánt.

A rendszeres használat és mosás miatt mindenképpen érdemes jobb minőségű alapdarabokat választani, a hamar szétfoszló, silány minőségű termékekkel nem lesznek a sportolók boldogok, és negatív vélemény alakulhat ki a szponzor márkával kapcsolatban is, hiszen végül is ő vagy ők adják a nevüket az ajándéktárgyakhoz is.

Érdemes lehet néhány drágább logózott ruhaneműt is felajánlani, amit sorsolnak a résztvevők között, vagy a helyezettek kapnak meg ajándékként. Ezekre a termékekre aztán érdemes egyedi mintázatot varratni, hogy megkülönböztetve legyenek a többi másik ajándék ruhától. Érdemes olyan emblémát tetetni a ruhákra, amelyek nem túlságosan hivalkodóak, így a versenyzők a későbbiek folyamán is szívesen fogják viselni, ez pedig rendkívül jó reklám lesz a cégnek. Ha a ruha csúnya, rossz minőségű, nem szépen emblémázott, akkor valószínűleg a fiókban fogja várni a sorsát, és alvós póló vagy porrongy lesz belőle.