Képzelj el egy nővérkét, egy kék kantáros, sokzsebes nadrágban. Vagy egy vízvezeték szerelőt, aki élére vasalt szürke, zsebek nélküli kezeslábasban, vagy hófehér, keménygalléros ingben érkezik hozzád.  Igények, feladatok, megoldási lehetőségek: manapság, minden szakmának megvan a maga munkaruházata.

Amikor a ruha teszi az embert

A közmondás szerint nem a ruha teszi az embert. Mi, a Cégespólónál azzal egészítenénk ki a közmondást, hogy „Kivétel, ha munkaruházat”. Napjainkban egyre több, és egyre szigorúbb előírásoknak kell megfelelniük a munkaruházatoknak: a bakancstól egészen a hajvédőig. Régen nem így volt: egy építkezésen dolgozó munkás munkaruhája nem túl sokban különbözött egy öntödei munkásétól, vagy a postásétól.  Mégis mi változott akkor?  

A kertésznadrág, csak kertésznadrág?

Képzeljük el, hogy „kertésznadrágot” keresünk. Azért pont a kertésznadrágot, mert ez az a munkaruha amit legtöbben azonnal el tudunk képzelni: megjelenik előttünk egy többnyire kék (esetleg zöld) kantáros nadrág – talán még a kisvakond is ebben volt – amelyiknek van néhány zsebe. Ő, a kertésznadrág – gondoljuk – rosszul. Mert a kertésznadrág ennél sokkal több: például eldöntheted, mennyi zsebet szeretnél rá? Zipzáros legyen mind, vagy tépőzáras is legyen közte? Kell e szerszámtartó zseb, oldalzseb? Mit szeretnél, mennyire legyen állítható a kantárhossza? Eldöntheted azt is, hogy mennyire legyen kopás és méretálló, és fontos kérdés az is, hogy az alapanyaga milyen területi sűrűségű legyen? (No, és persze azt is el kell dönteni, hova legyen belehímezve majd a céglogó). Ha csak egy kertésznadrágnál ennyi kérdés merül fel, akkor mennyi variációs lehetőség lehet egy komplett szettnél?

Olcsó munkaruhának híg a leve.

Ha valamin nem érdemes spórolni az a munkaruha, hiszen nem csak a kényelem, a használhatóság, és az esztétikum miatt fontos a jó választás, hanem a munkaruha sok esetben az első védelmi vonalat is jelenti:  gondoljunk csak bele egy olyan bakancsba, amely földelt, nem vezeti az áramot, ezért akár életet is menthet. Mi, azért nem preferáljuk az olcsó munkaruhát, mert a végén nagyon drága lesz. Képzeld el, hogy vásárolsz 20 darab kertésznadrágot, az olcsóbbik fajtából – és csak használat közben derül ki, hogy könnyen beázik. Nem csak az a baj, hogy a munkatársaid meg fognak fázni, és sok lesz a kiesett munkaidő, hanem előbb-utóbb úgyis meg kell venned egy jobb minőségűt. Persze, az olcsót nem veszik vissza.

Munkaruhát, munkához válassz

Nagyon fontos tanácsunk az, hogy a munkaruhát rengeteg szempont alapján mérlegelve érdemes választanod: és a sok szempont közül az ár, az utolsó legyen. Ha pedig sikerült, varázsolj a munkatársakból csapatot. Hímeztesd a céglogódat bele a munkaruhába. Hogy miért fontos ez? Kattints ide, és olvasd el a cikkünket (ez link az előző cikkre).

Neked mit hímezhetünk? Kattints, és vedd fel velünk a kapcsolatot.