Az egységes ruházat a vállalat arculatának tartozik, így mindenképpen fontos, hogy a munkavállaló megfelelően reprezentálja az adott céget. Miket kell elkerülniük azoknak, akik elegáns formaruhát viselnek, és abban képviselik a céget?

Egy banki dolgozó nagyon csinos lehet az elegáns uniformisban, amit nyilvánvalóan feldob egy magassarkú cipő, de rendkívül kényelmetlen mindennap abban dolgozni. Annak pedig semmi értelme, hogy az ügyintéző egész nap feszengjen, amíg az ügyfelekkel tárgyal. Jó esetben az ügyfél nem látja, így le lehet venni a kényelmetlen cipőt, rossz esetben a dolgozónak esélye sincs megszabadulni a lábbelitől. Nemcsak a tűsarok okozhat problémát, szakadt, kopott vagy koszos cipőben is illetlenség megjelenni.

A dekoltázs maradjon meg a baráti társaságnak meg a bulikra, egy hivatali vagy ügyfelekkel való kommunikációs munka során illetlenség nyitott blúzzal dolgozni akkor is, ha nagyon meleg van. Ha nagyon melegünk van és hosszú ujjú ing hordására vagyunk kényszerítve, akkor beszéljünk a főnökünkkel, hátha van lehetőség lecserélni azt egy rövid ujjúra.

Elegáns nadrág – akár banki alkalmazottak számára is ideális választás lehet

A szoknya kérdés is problémás lehet. Egy blúzhoz, inghez nagyon jól tud mutatni a szoknya, de legyünk nagyon óvatosak a színével és a hosszával kapcsolatban. Túl rövid szoknyácskát illetlenség hordani, ahogy rikító színű vagy túlzottan mintás darabot is. A legegyszerűbb, ha egyszerű, térdig érő fekete vagy sötétkék szoknyát vegyünk fel az inghez. Ez természetesen az elsősorban ülőmunkát végző hölgyeknél javasolt, rohangálós, fizikai munkát végző hölgyeknél egyértelműen a nadrág a jobb és kényelmesebb választás.

A komolyabb céges megjelenést nagyon könnyen el tudja rontani, ha valamelyik kiegészítő nem passzol a formaruhához. Legyen szó egy mintás, kilógó zokniról, egy gyerekes karláncról vagy bármi más, kissé komolytalan apróságról. Hagyjuk meg ezeket a munkán kívülre!

A legtöbb elegáns formaruhát igénylő helyeken nem szeretik az extrémitást. Azaz ha egy magánklinikán szeretnénk recepciósok lenni, akkor kerülni kell a sokkoló megjelenést. Általában fel sem veszik azokat, akik extrém színűre festetik a hajukat, nagy méretű, elrejthetetlen tetoválásokkal rendelkeznek, vagy sok piercinget, fültágítót hordanak.