Sokan végeznek olyan jellegű munkákat, ahol naponta kerülnek kontaktusba ügyfelekkel, partnerekkel. Számukra kiemelten fontos a jó megjelenés, így a munkáltatónak mindenképpen érdeke, hogy megfelelő ruházatot biztosítson a számukra.

Ilyen dolgozók például a bolti munkatársak, akik folyamatos kapcsolatban vannak a vásárlókkal, így kiemelten fontos kell, hogy legyen az ő megjelenésük.

Az üzlet méretétől függően többféle bolti dolgozóval találkozhatunk. A nagy multinacionális vállalatoknál sokszor előfordul, hogy vannak, akiknek külön, állandó feladatuk van, például pénztáros, árufeltöltő, stb., más, kisebb üzletekben megtörténhet, hogy ezek a szerepkörök összemosódnak.

Egyes nagyobb áruházláncokban mindenki csinál mindent, a dolgozó, ha hívják, akkor kasszázik, ha kell, pékárut süt, máskor pedig az árut pakolja vagy leltároz. Azoknak, akik ilyen jellegű munkát végeznek, nagyon fontos a lengébb öltözet, hiszen reggeltől estig mászkálnak. Ne sajnáljuk tőlük a pamut anyagot, hiszen a nagy munkában könnyen beleizzadhatnak műszálas ruhákba, a szagok, izzadtságfoltok pedig rossz fényt vethetnek az üzletre.

A sok mozgás miatt érdemes lehet egy számmal nagyobb ruhát adni mindenkinek, így nem fog rájuk tapadni, és nem érzik majd kellemetlennek a viseletét. A logót mindenképpen érdemes a mellrészre helyezni, hiszen közvetlenül érintkeznek a vevőkkel. Érdemes minden ilyen munkakörben legalább három-négy pólót adni mindenkinek, hogy kényelmesen ki tudják mosni a következő munkanapra.

Egy sima póló kényelmes és laza viselet lehet bármely bolti dolgozó számára

Akik a kasszában dolgoznak egész nap, és nem kell sűrűn rohangálniuk, akár inget vagy galléros pólót is kaphatnak. Számukra is különösen fontos a jó megjelenés, így mindenképpen dekoratív felsőrészt válasszunk a számukra. Mivel nem kell rohangálniuk egész nap, ezáltal kisebb az izzadás kockázata, így ők bátrabban viselhetnek elegánsabb darabokat.

Az árufeltöltők, takarítók viszonylag kevésbé vannak előtérben, de őket is mindenképpen érdemes megkülönböztetni ruházattal, ami térjen el a vásárlók ruhájától. Ők kaphatnak kényelmesebb felsőket, hiszen egész nap járnak-kelnek a polcok között, tolják-húzzák, pakolják a termékeket, takarítanak.

Kis vegyeskereskedések esetében szinte soha nem figyelhető meg reklámpóló, noha egyértelműen emelné a bolt presztízsét. Egy-két dolgozó esetén is érdemes logós pólót csináltatni legalább három szettben. Szerencsére a cégek nem csupán nagy tételben logóztatnak, hímeztetnek, hanem lehetőség van néhány darab megrendelésére is. Mivel a vegyeskereskedés dolgozói is többféle szerepben állnak helyt munkájuk is során, számukra is inkább kényelmes, mint elegáns darabot érdemes választani.