A céges logók, emblémák, címerek használata meglehetősen régóta elterjedt és jól bevált eszköz egy adott termék, szolgáltatás vagy márka beazonosítására. Célja a felismerés és megkülönböztetés, amely valamennyi piaci szereplő számára világos és egyértelmű. A legnagyobb vállalatok számára is fontos, hogy logójuk kidolgozása mindig igényes legyen, olyan helyen és módon jelenjen meg, amely méltó nevükhöz. Ha ruháról van szó, akkor erre csak a gépi hímzés jelentheti a legjobb megoldást.

Póló hímzés referenciák »

Történetük – Honnan erednek, miért voltak olyan fontosak?

A logó szó, a görög „logos”-ból származik, amelynek a jelentése: szó. Ilyen értelemben tehát a logó nem más, mint egy-egy szó vizuális jegye, lenyomata. A reklámipar megjelenésével, a képi világ és a tipográfia előtérbe került, így a korábban csak dekorálásra vagy önkifejezésre használt művészeti alkotások már fontos funkciót kaptak. Ez pedig nem volt más, mint hogy az egyes termékeket és márkákat meg tudják egymástól különböztetni. A 18. század végén indult el az a folyamat, amelyben fontossá kezdett válni a hovatartozás, ami akkor még elsősorban csak a nemzeti öntudatra ébredés első jeleiben mutatkozott meg. A reformkorban azonban már a legtöbbek számára lényegesek voltak a nemzeti jelképek, a zászlók, vagyis az emberek elkezdték megkülönböztetni magukat. A nemzeti öntudatra ébredés erős hatással volt az élet egyéb más területeire is, hiszen az egyes nyomdák sajátos nyomtatási technikákat kezdtek használni, az újságok, folyóiratok egyedi képivilágot dolgoztak ki, és a művészek jogot kezdtek formálni létrehozott alkotásaikra.

A logók segítenek a beazonosításban és a megkülönböztetésben

A logók mai formájáig hosszú út vezetett mind történetileg, mind művészileg. A mostani fogalmaink szerint azonban ez voltaképpen nem más, mint egyfajta szöveges felirat vagy éppen valamilyen grafikai ábra. Tartozhat hozzá szlogen vagy embléma, bizonyos esetekben betűk nélkül, önmagában is megállja a helyét, így a márkanév feltüntetése nélkül is egyértelmű, hogy melyik cégről van szó. Számos közismert vállalat használ pusztán emblémákat, amelyek az idők során mindenki számára ismerőssé váltak. Ilyen például a Nike, az Audi, Apple vagy éppen a Mercedes. Léteznek olyanok is, amelyeknek maguk a felirat a logójuk, mint például a Coca Cola. Tervezésüket alapos munka előzi meg, hiszen a szakértőknek ügyelniük kell arra, hogy senki – egy nemzet vagy csoport – számára se legyen sértő egy-egy márkanév vagy akár logó kinézete, formája, színvilága vagy jelentése. Lényeges szempont, hogy milyen módon lehet majd sokszorosítani, hogy az egyes termékekre hogyan lehet majd felvinni, hogyan mutat majd óriásplakátokon, TV reklámokban. Nem elhanyagolható az sem, hogy a célközönségünk igényeinek megfeleljen, hogy a cég profiljához illeszkedni tudjon. Hiszen egy szórakoztatóiparban tevékenykedő vállalat számára más színvilág és forma fér bele, mint az üzleti életben dolgozónak. Az azonban tévhit, hogy mindenképpen a vállalat tevékenységét kell megjeleníteni a logóban, ráadásul az egyszerű, letisztult formák ma már divatosabbak is. A lényeg, hogy akár teljesen stilizált formák és színek is valamilyen egyedi arculatot hozzanak létre.

Ezért hímeztessen logót gépi hímzéssel!

A legtöbb cég megjeleníti nevét és logóját valamilyen ruhaneműn is, aminek kiváló marketing szempontjai is vannak. Ennek igazán tartós és igényes formája a gépi hímzés, amely során tűbe fűzött fonállal varrással készítik el a mintát, ma már természetesen ipari gépekkel, a legprecízebb módon. A szálak és a hímzés szélének eldolgozása tökéletes, a felhasznált anyagok megbízhatóak és hosszúéletűek. Mivel a technika fejlődése miatt, szinte bármire lehet hímezni, így a lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok. Nem csak pólóra, de pulóverre, ingekre, blúzokra, baseball sapkákra, vászontáskákra és szatyrokra, munkásruhákra, kabátokra, törülközőkre, különféle kötényekre és nadrágokra is könnyedén felvihetők a céges logók akár egészen nagy méretben is. A weboldalunkon található valamennyi termékünk gépi hímzésre, céges logók elhelyezésére kiválóan alkalmas, széles szín- és termékskála elérhető. Legyen fontos Önnek is céges arculata és megjelenése!