A bank egy különleges színtér, ahol bizalmas pénzügyi kapcsolatok jönnek létre az ügyintézők és az ügyfelek között. A dolgozó személyes betekintést nyer az ügyfél pénzügyeibe, rálát a megtakarításaira, a hiteleire, így ez egy meglehetősen bizalmi helyzet. Nagyon fontos tehát, hogy a dolgozó szimpatikus legyen, a megnyerő külsőhöz pedig nagyban hozzájárul a banki személyzet munkaruházata is.

Banki megjelenés hölgyeknek

A banki megjelenés egyértelműen az elegáns kategóriába esik, férfiaktól és nőktől egyaránt meg kell követelni a minél csinosabb megjelenést. A hölgyek számára általában a blúz az alapdarab. A legjobban kombinálható szín a fehér, de persze egyáltalán nem kötelező emellett letenni a voksot. Érdemes hosszú ujjú és rövid ujjú felsőruházatot egyaránt biztosítani a dolgozók számára, így nyáron is kényelmesen, nem feszengve tudnak dolgozni a hölgyek.

Az egyszínű blúzokat mindenképpen érdemes valamivel feldobni, egy színes gallér vagy egy apró sál kifejezetten mutatós tud lenni, és a tekinteteket is oda fogja a vonzani. Nem ritka, hogy a pénzintézet emblémája az ingujjakon vagy a galléron jelenik meg.

Egyszerű fehér ing – kiválóan díszíthető a bank logójával

Természetesen nem muszáj inget választani munkaruhának, egy egyszerű fehér színű póló egy – a bank színét megjelenítő – blézerrel is nagyon jó választás. Ha blézert kapnak a dolgozók, érdemes színben harmonizáló szoknyát vagy nadrágot is biztosítani mellé, és nem sajátot hordatni a dolgozókkal, így mindig egységes lesz a megjelenés. Szoknyának a legjobb választás az egyszínű, térdig érő ceruzaszoknya, nem feltűnő, kellemes megjelenést kölcsönző ruhadarab. A sötét színű szövetnadrágok jól mutatnak, így érdemes ezt preferálni a farmerekkel, háromnegyedes nadrágokkal ellentétben. A cipőnél nem érdemes megkövetelni a magassarkút, lapos talpú cipők is nézhetnek ki nagyon csinosan, és azok nem olyan kényelmetlenek, mint a tűsarkú egész napos viselése.

Banki ruházat uraknak

Az urak számára vagy fehér színű, vagy a bank színvilágának megfelelő inget érdemes biztosítani. Ha a fehér ing mellett döntünk, akkor lehet a nyakkendő színes, és mehet oda a pénzintézet logója egy elegáns nyakkendőtű mellé. A férfi ügyintézők számára is biztosítsunk rövid- és hosszú ujjú ingeket, e mellé pedig a sötét színű nadrág és fekete cipő a klasszikus választás.

Amennyiben a bank a biztonsági személyzet ruháját is kívánja biztosítani, akkor az ő szettjüket jóval eltérőbbre érdemes összeállítani a férfi ügyintézők ruházatától, így senki nem fogja még véletlenül sem összetéveszteni őket.