A nő a munkában is nő. Női munkaruha viselésekor is szeretne csinos lenni
A munkaruha fontosságáról, a céges arculatban betöltött szerepéről, az üzleti partnereidre és vevőidre tett hatásának meghatározó szerepéről már olvashattál blogunkban, de a nemek megkülönböztetése, azaz a férfi és női munkaruha kategorizálása is igen fontos, ám gyakran elhanyagolt szempont munkaruha választásnál, rendelésnél.

Míg a legtöbb férfi legfeljebb a praktikumot nézi egy munkaruha kiválasztásánál, bizony a hölgyek nagy többségének a „női munkaruha viselése kötelező” mondat kapcsán igen rossz érzései és tapasztalatai vannak. Az elégedett munkavállaló az egyik legjobb cégér, ezért most segítek neked a női munkaruha kiválasztásában!

Alfától az Omegáig, avagy női galléros póló, női munkásnadrág, női pincér kötény

A női munkaruhával kapcsolatban a felmérések szerint a legáltalánosabb kép az emberek fejében a hostess, aki céges emblémával ellátott női galléros pólóban mosolyogva kóstoltat a hipermarket sorai között. A promóciós cégek már igen korán felismerték, hogy jól meg kell választani a hostessekre adott női piké póló fazonját. A karcsúsított szabásvonal, az ujjakon található passzék, a nyakmegerősítés - azaz a gallér speciális kialakítása -, de még a gombok száma és színe is meghatározza, hogy a viselője valóban jól érzi-e magát: nem egy slamposnak ható, unisex pólót adtak-e rá, amit kellemetlen viselni, és ezáltal rossz benyomást kelt, hiszen valószínűleg nem mosolyog, vagy azt nem őszintén teszi. Ugyanilyen fontos szerepet tölt be a női polár felső megválasztása, ami a hűvösebb idő beköszöntével kerül előtérbe, de - még ha hitetlenkedsz is-, a női munkanadrág is. (Gondolj csak bele, a kutatások szerint a férfiak milyen sorrendben mérnek végig egy nőt.) Kifejezetten fontos szerepe van az egyes szakmát „képviselő” munkaruházatnak, mint a női pincér kötény, hiszen a vendég érzéseit és döntését is befolyásolja az őt kiszolgáló személyzet látványa.

A női munkaruha gyorsan megtérülő befektetés.

Ha kényelmes, ha csinos, nő a női elégedettség. Ha egy nő elégedett, többet mosolyog, kedvesebb, sokkal hatékonyabb és kiemelten odafigyel a munkájára, azaz a jól megválasztott női munkaruha egy gyorsan megtérülő befektetés. Ne feledd, hogy a kereskedelemben elsődlegesen fontos, hogy a belépő ügyfél, vevő azonnal felismerje a személyzetet, egységes ruházatot lásson pl. egy ügyfélszolgálati pultban sorakozó vevőszolgálati csapattól, mert ettől erősödik a bizalma a cégben. Ha az étterembe betérő vendég egységes női pincér kötényben látja a felszolgáló hölgyeket, szívesen ül le, míg, például ha egy gyárlátogatás során egységes munkaruha nadrág képe köszön vissza a gépsoron dolgozó asszonyokról, az üzleti partnered precíznek és megbízhatónak fog tartani, aki a részletekre is figyelmet fordít.

Mindegy, hogy milyen szektorban dolgozol, és hogy keresésed tárgya a női munkaruha területén belül női piké póló, női munkanadrág, női polár felső, vagy épp női pincér kötény, mindig tudd, hogy a befektetésed a céget pozitívan képviselő, elégedett és hatékonyan, jól dolgozó női munkaerőt és lojális üzleti partnereket, ügyfeleket, vevőket eredményez.

A női munkaruházattal szemben támasztott legfőbb kritériumok:

  • kifejezetten nőkre tervezett, azaz megfelel a női szabásminták alapfeltételeinek
  • illeszkedik a munkaköri, munkavédelmi előírásokhoz
  • kényelmes és esztétikus
  • vonalvezetése kiemeli a női idomokat
  • az ár egyenes arányban van a tartóssággal

Ha TE is jó döntést hoznál, oszd meg blogunkat kollégáiddal és válogassatok együtt termékkínálatunkból weboldalunkon!