Egy szállodában megannyi lehetőség van arra, hogy a hely emblémája, szlogenje feltűnjön, sok olyan helyre is feltetethetjük, amikre első pillanatban nem is gondolnánk.

Egységes arculat kialakítása

Nagyon fontos, hogy egy szállodának legyen egy egységes arculata, amelybe lehetőleg minden illeszkedjen: a helyiség kialakítása, a dolgozók ruházata, a különféle díszítőelemek, tárgyak. Természetesen ebbe a dizájnba kell, hogy illeszkedjenek a különféle marketing anyagok, bannerek, poszterek, szóróanyagok és maga a hely honlapja is.

Fontos ugyan a teljesen egységes, vagy egymáshoz nagyon passzoló elemek, ugyanakkor a logózással / emblémázással mindenképpen érdemes csínján bánni, és néha a kevesebb több elvet alkalmazni.

Mindenképpen érdemes a dolgozók – elsősorban azoknak, akik találkoznak a vendégekkel, vagyis a vezető, vezető-helyettes, felszolgálók, takarítók – ruházatát egységesíteni. A különböző csoportoknak érdemes egymástól eltérő ruházatot viselniük, így könnyítve meg a vendégek dolgát. Egy névtábla is nagy segítség lehet a vendégeknek, a ruhára pedig ízlésesen rá lehet tetetni a szállás logóját. Fontos, hogy a ruházat jó minőségű legyen, az állandó rohanásban könnyen koszolódhatnak az anyagok, nagy az esély, hogy folt vagy komoly szennyeződés éri őket.

A hímző technikával könnyedén lehet emblémáztatni

Ruhaneműk hímzése

Nemcsak a dolgozói ruhák emblémázhatóak, hanem gyakorlatilag minden, ami anyagból van, az éttermi részen a terítő, de akár a székpárna is. A szállodai szobában a törölközők, köntösök, lábtörlő, ágynemű is bátran emblémázható.

Egy szállodában általában rendkívül gyorsan cserélődnek a vendégek, így mindenképpen érdemes jó minőségű termékeket vásárolni. Logóztatni lehet szitanyomással vagy hímeztetéssel. A szitanyomás a hímeztetésnél kevésbé tartós emblémázási mód. Mivel folyamatos a vendégek mozgása, így a ruhaneműk állandó tisztítás alatt vannak, így mindenképpen a hímeztetés az ideálisabb megoldás annak érdekében, hogy a logók és szövegezések a sokadik mosás után is ugyanúgy látszódjanak, mint mikor elkészítették őket.

A hímzés további előnye, hogy esztétikus, tartós, és könnyen lehet sokszorosítani, ha van egy beállított hímzőgép. A gépek hímzőmintával dolgoznak, így az elkészült minta mindig ugyanolyan lesz és ugyanarra helyre esik majd minden anyagon. Magát a hímzést mindig a minta előkészítése előzi meg, így biztosak lehetünk abban, hogy olyan embléma kerül a szállodai termékekre, amik száz százalékban megfelelnek az igényeinknek.