Furcsa lehet, hogy ha oda hímezzük a logódat ahová csak akarod, akkor miért van a legtöbb céglogó ugyanott? Ennek két oka van: a pszichológia, és a céglogóetikett. Most felfedjük ezeket a titkokat.

Hol és mekkora legyen a logód, feliratod?

Ha maximum négy szóval válaszolhatnánk, azt mondanánk: ahol akarod, és amekkorát akarsz. Csak a képzeleted szab határt. Mi bármit meg tudunk valósítani. Jogos a kérdésed, hogy ha bármit meg tudunk csinálni (nem csak mi, bárki aki gépi hímzéssel foglalkozik), akkor miért nem látsz hatalmas logókat a céges pólók elején? Miért mindig bal oldalon vannak? Minden kérdésedre felel a céglogó-etikett.

Mit mond a céglogó-etikett, és a pszichológia?

Elmondjuk, hova hímeztesd a logódat, és ha az adott helyet választod, akkor milyen hatást váltasz ki a munkatársadból, és az ügyfélből egyszerre.

Ha a szív környékére hímezteted a logódat:

Tanulmányok bizonyítják, hogy a szív felett elhelyezett logót veszik észre a legtöbben. De a munkatársadra is ott hat a legerősebben, hiszen az a tudat alatti üzenet, hogy „viseld a szíveden” a cég ügyeit.

Ha a póló hátuljára hímezteted a logódat:

Akkor érdemes a póló hátuljára hímeztetni a céglogódat, ha a munkatársad gyakran fordít hátat az ügyfélnek: jellemzően szállítmányozó cégek, őrző védő cégek (akik eleve háttal kell álljanak) kitűnő logóhelye. Tudnod kell, hogy pszichológiailag a legrosszabb helyen van, mert a munkatársnak úgy is tűnhet, mintha egyáltalán nem a Te cégednek dolgozna, mivel ő nem látja.

Ha a bal karra hímezteted a logódat:

Biztos láttál már régi vicces képeket, amikor onnan lehetett tudni hogy valaki sofőr, hogy a bal karja, és az arcának a bal fele barna volt, a többi fehér. Ezzel el is árultuk, mikor érdemes bal karra hímeztetni a logódat: akkor, ha sofőr fogja viselni a ruhát, hiszen a sofőröknek a bal karja látszik legtöbbször vezetés közben: egyszerűen azt pihentetik az ablakban.

Ha a mell környékére hímezteted a logódat:

A legjobb hely, akkor ha a kolléga értékesítő. A pszichológiája az, hogy az állatvilágban, és az emberek közt is a feltétlen bizalom jele az, ha a mell „nyitott”, nem takarja el vagy védi semmi. Az üzenete az, hogy semmi takargatnivalóm nincs. Ez lesz az, az üzenet, amit az üzleti partnered dekódol. Ez pedig egy értékesítési munka esetében  fontos.

Ha a gallérra hímezteted a logódat:

Akkor hímeztesd gallérra, ha extrém módon elegáns akarsz lenni, ha fiatalok a célcsoportod, vagy abban az esetben, ha a viselője egyúttal vezetője is a cégednek. Az oda tett logó a fordított pszichológia  elvén működik: kicsi helyen van, eldugva, alig láthatóan utalva a státuszra: biztos főnök, hogy megengedheti magának.  Ha galléron, és hátul van a logó: a felső vezetővel állok szemben, hiszen őt követi a cég, ő a főnök, ő megy elől, ő az alfa hím: a többiek pedig követik.

Ha a jobb karra hímezteted a logódat:

Az egyetlen hely, amelynek semmiféle üzenete nincs, illetve pont az az üzenete, hogy laza cég vagytok, akiknél nincs hierarchia, alá-fölérendelt viszony: és ezt azzal mutatod meg, hogy oda teszed a logót, ahova senki más.

Neked hova hímezhetjük a céglogódat? Kattints, vedd fel velünk a kapcsolatot most.