Nem csak Magyarországon, hanem egész Európában végigsöpör a stílusos bolthálózatokon a pulóver láz, ugyanis mindenki készül az őszi időjárásra és előkerülnek a dzsekik, a mellények és a hosszú ujjú ingek mellett ezek a ruhadarabok is. A tél előtti szezonban a hosszabb és vastagabb nadrágok, szoknyák és felsők kapják a főszerepet a ruházati boltok próbababáin és az eladási statisztikákat is messze ezek a darabok uralják.

A divatlapokat és magazinokat bújók már idejében felkészülhettek, hogy 2018-ban melyik modellek, fazonok és színek lesznek a legmenőbbek, de akik még hezitálnak a vásárláson, azok is számtalan tippet kaphatnak a női lapok hasábjain és a különböző divattal foglalkozó weboldalakon is. A legtöbb magyar híresség és celeb már idejekorán bemutatta ruhatárát és közösségi portálján, mint egy mini divatdiktátor terjesztették az igét, miszerint az idei ősz slágerei a pulóverek lesznek.

Kifinomultság és élénk színek

Az idei szezonban a női és férfi divatot is a kifinomult darabok és az intenzívebb színek fogják jellemezni és a brit egyetemi stílus jegyei is egyes darabokban fellelhetőek lesznek. Szeptemberben nem csak az egyszínű, élénk, hosszú ujjú, kötött felsőké lesz a főszerep, hanem a különböző, virágos ruháké is. Még a férfiaknál is megtaláljuk az égő vörös, a sötét- és világoskék vagy éppen a szürke színeket és ezek kombinációit, addig a nőknél inkább a lágyabb színek dominálhatnak. Jellemzően a fehér, a rózsaszín és a babakék fogja jellemezni a kapucnis női felsőket.

A könnyed, egyszínű darabokat egyes fazonoknál a teljesen kaotikusnak ható mintázat határozza meg, míg egyes változatokra az enyhe varrott minta teszi fel az egyszerű és letisztult stílus koronáját. A hűvösebb napokon ezenkívül a blézerek, a bő szárú nadrágok és a kockás ingek fogják kiegészíteni ruhatárunkat. A formálisnak ható összeállításban bőrkiegészítőket, strasszokat és velúr dzsekiket is megtalálhatunk. A sportos őszi szetthez pedig kényelmes utcai sportcipőt javasolnak a sztájlisztok.

Nem csak ősszel, télen és tavasszal is tündökölhetünk pulcsiban

Bár a férfiakra jellemző laza, sportos és vagány stílusban sok éven át vezető szerepet töltöttek be a kapucnis pulóverek, a nők számára nem minden esetben javasolták ezeket. Azonban mára már a pulcsik számtalan változatával találkozhatunk, így akár ősszel, akár télen, de még a hűvösebb tavaszi napokon is gyönyörű szettet állíthatunk össze egy-egy jól kiválasztott és megfelelően viselt ruhadarabbal.

Akár alkalmi eseményekre is felvehető a vékonyan kötött változat, amelyek vastagsága nem igazán haladja meg egy ingét, de annál sokkal puhább az anyaga, így kényelmesebb a viselete is. Ráadásul sokféleképpen hordhatjuk a fellelhető, különféle változatokat. A merészebbek akár a hasukat is szabadon hagyhatják egy parti alkalmával, ha bevállalósabbak, de akár több, eltérő színből is kombinálhatunk össze valamilyen hosszított fazont, amelyben rendkívül csinosak lehetünk. A féloldalas változatokhoz pedig igazán gyönyörűek tudnak lenni, ha megfelelően rövid, de ízléses szoknyát választunk hozzá.

Egyszínű, sokszínű és mintás pulóverek

Lehet, hogy egyesek az egyszínű vagy kis varrott mintás, logózott ruhákért vannak oda, még számukra is érdemes lehet beszerezni valami kirívót. Ezeket ma már nem feltétlenül egy erős szín jelenti, hanem inkább valamilyen különleges minta. A norvég minta például soha nem megy ki a divatból és szinte minden színkombinációban be lehet szerezni egyet. Vannak ennél sokkal színesebb darabok is, amelyekben a szivárvány minden színében pompázó mintázatok, alakzatok vagy éppen virágköltemények adják meg a hangsúlyosságot egy egyszínű alapon. A konszolidáltabbak azonban választhatják a klasszikus vagy a színes leopárdmintás, csupán enyhén vad hosszúujjúakat is.

Ha valami különlegesre vágyunk, dobjuk fel az egyszínű pulcsinkat kiegészítőkkel, ékszerekkel, felvarrókkal vagy táskákkal. Vannak olyan szürke pulóverek, amelyeken fekete műbőr gallérok és vállon végigfutó rátét található, így feltuningolva az egyhangú szürkeséget. Egyes darabokat az óriási vállkivágás bolondít meg, amelyhez egyszerűbb, kis fekete táskát és nagy, kerek, ezüst fülbevalókat javasolnak a hozzáértők. Azonban egy fehér, szürke vagy éppen bézs pulcsit is képes feldobni egy vicces vagy aranyos, sokszínű felvarrás, amely új értelmet ad az adott ruhadarabnak.

A molett nőket is formásabbá teszik ezek a ruhadarabok

A teltkarcsú nők örök problémája, hogyan rejtsék el gömbölyded idomaikat. Ez különösen az olyan időszakokban jelent problémát, amikor bő ruhákat kell hordaniuk. Az egyik rémálom viselet számukra valószínűleg pont a pulóver, amely valóban még jobban képes vastagítani a viselőjét, de csak akkor, ha azt rosszul hordja. Van azonban néhány apróság, amelyekre ha ők is odafigyelnek, akkor valóban csinosak és vadítóak tudnak lenni egy kötött vastagabb ruhadarabban is.

Az egyik legmegnyerőbb fazon a hosszított, de az alakot követő változat, amely kiemeli a formákat. Érdemes a deréknál mintás változatot választani vagy övvel hordani, amivel centiket lehet lefaragni. Ugyanígy a rövid pulcsik is remekül mutatnak egy magas derekú nadrággal vagy szoknyával, amelyek megtörik az alakot és karcsúsítanak. A kivágottabb darabok pedig mindig a teltebb dekoltázsra vonják a figyelmet, bármilyen felsőnél. Próbálkozhatunk a V kivágású, befelé hajló mintázatú pulcsikkal is, mert ezek is képesek kilókat eltüntetni a felső testünkről.

Bár sokan pont az ellenkezőjét gondolják, a fodrok képesek soványítani, ha jó helyen vannak. A középen, függőlegesen elhelyezkedő díszítés például remekül nyújtja meg az alakot. A molett nőkön rendkívül jól mutatnak a vállat szabadon hagyó fazonok, mivel az arcra és a vállakra helyezik a hangsúlyt és szexi benyomást keltenek. Ennek kicsit konszolidáltabb változatát is választhatjuk, amely csupán fél oldalt engedi szabadon az egyik vállat. A hosszanti kötésminta azonban szintén képes karcsúsítani. Remek választás még az átlapolt fazon is, amely szintén kiemeli a melleket és eltakarja a pocakot. Az azonban fontos, hogy a hosszabb fazonnál a derék tájékán ne legyen túl laza a kialakítása a felsőnek és bátran kombináljuk kardigánnal a vékonyabb anyagú pulóverünket, hogy valóban stílusosak legyünk ősszel.